top of page

Overgang en Voeding

Last van opvliegers, gewichtstoename, stemmingswisselingen en ben je tussen de 40 en 60 jaar?

Grote kans dat je in de overgang bent. Door veranderingen in de hormonen ervaren veel vrouwen in deze periode overgangsklachten, zo heeft maar liefst 80% van de vrouwen last van opvliegers. Ook geven veel vrouwen aan dat zij aankomen en meer buikvet krijgen.

Ben jij helemaal klaar met die vervelende overgangsklachten?

 

Kom dan in actie en verminder overgangsklachten met een gezonde leefstijl!

 

Meer informatie?  

Gewichtstoename

Tijdens de overgang verandert jouw lichaam en de vetopslag op de buik neemt toe. Dit komt doordat de aanmaak van het hormoon oestrogeen via de eileiders afneemt, het lichaam gaat zorgen voor een toename van buikvet omdat hierin ook in enige mate oestrogeen wordt aangemaakt. Oestrogeen is een belangrijk hormoon voor bijvoorbeeld de conditie van de vaatwanden, de bloeddruk en de botten. Een teveel aan buikvet verhoogt echter het risico op aandoeningen als kanker, hart- en vaatziekten en diabetes.

Een gezonde middelomtrek is dus belangrijk.

Tips om de overgang prettiger door te komen:

Opvliegers, nachtzweren en andere ongemakken, het liefst heb je deze zo min mogelijk tijdens de overgang. Voeding en leefstijl hebben hier grote invloed op. Zorg goed voor jezelf: beweeg voldoende maar zorg ook voor genoeg ontspanning. Ook is het - juist in deze periode - belangrijk om gezond te eten en te leven. En... accepteer dat je in deze fase bent aangekomen!

 

Een aantal voedingsmiddelen kunnen opvliegers en nachtzweten tijdens de overgang versterken:

  • suikers en enkelvoudige koolhydraten zoals wit brood;

  • pittige gerechten;

  • koffie en alcohol.

Heb je hier veel last van, probeer deze voedingsmiddelen eens te minderen.

Het is moeilijk om jezelf een nieuw voedingspatroon aan te leren. Wil je dat ik met jou bekijk welke veranderingen in je eetpatroon kunnen worden aangebracht? Ook bereken ik (aan de hand van je leeftijd, huidige gewicht, lengte en de mate van beweging) jouw persoonlijke energiebehoefte zodat je precies weet wat je nodig hebt en hoeveel je kunt eten, om je gewicht in balans te krijgen en houden.

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met mij voor een gratis en vrijblijvend informatiegesprek! Wil je liever eerst zelf aan de slag? Kijk dan eens bij een van de kant-en-klare weekmenu's of begin eens met het plannen van jouw maaltijden! Ga naar de webshop voor alle producten: Klik hier

Overgang en Voeding: Over
bottom of page