• Thecla

Havermoutpannenkoeken met banaan


Niets lekkerder dan op een vrije ochtend te genieten van een stapel(tje) pannenkoeken, toch?

Gecombineerd met fruit en magere kwark of yoghurt is dit recept voor ongeveer 4 personen.


Ingrediënten:

150 gram havermout

Snufje zout

1/2 theelepel kaneel

2 rijpe bananen

2 eieren

250 ml halfvolle melk

erbij: magere kwark of yoghurt en bijvoorbeeld blauwe bessen

verder nodig: vloeibare bakboter en een keukenmachine of staafmixer


Maal de havermout samen met een beetje zout heel fijn met de keukenmachine of staafmixer.

Prak de bananen in een kom, doe de eieren erbij, voeg kaneel en de melk toe en klop alles door elkaar. Voeg de havermout toe en roer door elkaar.


Verhit wat bakboter in een koekenpan en bak ongeveer 3 pannenkoeken tegelijk van 10 cm doorsnede tot ze gaar zijn (ongeveer 3 minuten per kant).


Serveer met kwark/yoghurt en blauwe bessen of ander fruit


Geniet ervan!




22 keer bekeken

©2019 by Gewicht-Voeding