• Thecla

Makkelijke tomatensoep

Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn toch? Een lekkere verse, gezonde tomatensoep waarbij vooral de oven het werk doet.

Deze soep is goede manier om meer groente te eten, eet bijvoorbeeld een kommetje bij de lunch of rond een uur of 4 als je trek krijgt en het nog even duurt voor je gaat eten. Past dus goed in een gezonde leefstijl of als je wat kilo's wilt afslanken.


Tip: maak een dubbele portie en doe wat je niet eet in eenpersoonsporties in de vriezer.


Voor 4 personen:

1,5 kg. tomaten

2 uien

4 eetlepels olijfolie

5 dl. water

1 groentebouillonblokje

zout en peper


Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden.

Snijd de tomaten en de gepelde uien in kwarten. Doe vervolgens in een ruime ovenschaal met 4 eetlepels olijfolie, wat zout en versgemalen peper. Meng goed door elkaar.


Rooster de groenten in het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 1 uur. Schep vervolgens alles in een grote pan, schenk het water erbij, voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook.


Pureer de soep met een staafmixer en verwarm nog even op een laag vuur.


De soep is zo al erg lekker, maar eventueel kan je er een lepeltje creme-fraiche indoen bij het serveren.


©2019 by Gewicht-Voeding