top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverThecla

Wat een BGN-gewichtsconsulent doet?

Veel mensen komen bij mij omdat ze willen afvallen, ik word dan ingeschakeld als "stok achter de deur" of "gewichtscoach" en ook "afvalcoach" heb ik gehoord (alhoewel ik bij die laatste mijzelf afval zag scheiden in de kliko's haha).


Weet je dat ik ook voor iedereen eerst begin met kijken hoe er nu gegeten wordt? Je krijgt dan inzicht waarin je tekorten hebt (vaak komt bijvoorbeeld te weinig ijzer, calcium en eiwitten voor). En dat gaan we oplossen, daar krijg je weer energie van!


Als iemand wil afvallen dan willen ze gelijk resultaat zien en beginnen dan vaak aan een crash dieet. Naast vele andere nadelen van een crash dieet, is dat ook iets wat je maar even vol kunt houden en dus weinig doet voor de lange termijn. Eigenlijk geldt dat met alle diëten, daarom gaan BGN-gewichtsconsulenten niet voor tijdelijke oplossingen maar voor de lange termijn. Geen hypes, niet koolhydraatarm, geen intermittent fasting, geen maaltijdvervangers... natuurlijk met deze middelen kan je allemaal afvallen. Ook zijn er bij mij geen verborgen kosten omdat je producten moet aanschaffen.


Maar hoe werkt het dan? De gewichtsconsulent die is aangesloten bij de BGN, de Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten, die kijkt naar normale, gezonde voeding.

En is gewoon verkrijgbaar is bij de supermarkt, de bakker, visboer en slager en de groenteboer. Je eet gewoon mee met de andere gezinsleden! En leert zelf hoe jij jouw dagmenu in elkaar zet.


Je hebt geen verwijzing nodig, en als je aanvullende verzekering hebt kunnen we nakijken of je recht hebt op een vergoeding. Neem even contact op voor een kennismakingsgesprek, dan kijken we wat mogelijk is!


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page