• Thecla

Bananenbrood

Bijgewerkt: mei 16

Dit heerlijke bananenbrood is een gezondere optie omdat alle witte bloem is vervangen door volkoren meel. Hierdoor vult de cake beter, je blijft er niet van dooreten en het is nog steeds een traktatie. Neem bijvoorbeeld als ontbijt eens een half plakje met wat magere yoghurt of kwark + aardbeien.... echt een super lekker begin van de dag.


Ingrediënten:

225 gram volkoren meel

1 zakje bakpoeder

2 eieren

1 theelepel kaneel

150 gram basterdsuiker

100 ml. zonnebloemolie

3 rijpe bananen

75 gram grof gehakte walnoten


Bereiden:

Verwarm de oven op 160 graden. Vet een cakeblik in of bedek deze met bakpapier.

Prak de bananen, voeg meel + bakpoeder + eieren + kaneel + suiker en de zonnebloemolie toe en meng goed. Kan gewoon met dezelfde vork als waar je de bananen mee prakt. Meng daarna de walnoten erdoor en schuif voor ongeveer 60 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of deze gaar is, de prikker moet er schoon en droog uitkomen.


Het brood is ook prima in te vriezen, als niemand jou helpt met opeten bewaar het bananenbrood dan (in plakjes) in de vriezer.


©2019 by Gewicht-Voeding